Известие

Collapse
No announcement yet.

Каране без дебитомер

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Моята наистина върви доста без дебитомера.
    2.0 ТS селеспийд. Малко клати обороти когато е на празен ход, но като я настъпиш върви много.
    Въпроса е че аз смених дебитомера, но явно и новия се скапа и ефекта е, че колата почва ужасно да обогатява сместта и колата върви, почва да гърми чак в изпускателния колектор и всичко там се прецаква.
    При едно изръчкване така понеже беше на паваж и колата не можа да захапе много бързо вдигна оборотите и от детонациите в колекторите се пръсна меката връзка и ламбда сондата също, а и явно се счупи някой лагер по скоростите, защото започна да вие . Тоест ако сте решили да си првите експерименти колко точно може да върви колата без дебитомер е добре да знаете, че може да потрошите доста неща.
    Аз си знам, че троша колите и не се оплаквам, че така е станало, защото сам си го правя и то с чистото съзнание, че рано или късно ще се счупи колата . Нито е първата, а нядявам се няма и да е последната кола, която троша. Просто всичко е въпрос на личен избор....... или си правиш кефа и после си оправяш колата или си я пазиш и нямаш ядове с потрошени части.
    И това пак е въпрос на гледна точка защото има хора, на които им харесва да си карат бавничко колите и да си ги пазят и това им носи удоволствие.

Comment

Working...
    X